Tamaš Kamaraši izabran za predsjednika Savjeta stranih investitora Crne Gore

29 novembar 2022

 Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB-a, nalaziće se narednih godinu dana na čelu Savjeta stranih investitora Crne Gore, prestižnog udruženja koje okuplja međunarodne kompanije koje posluju u ovoj zemlji.

Gospodin Kamaraši je za predsjednika Savjeta stranih investitora izabran na godišnjoj skupštini glasovima svih prisutnih predstavnika kompanija.

U svom pozdravnom govoru, on je istakao: „Imajući u vidu da su direktne strane investicije jedan od pokretača privrednog razvoja Crne Gore, moramo zauzeti značajniju poziciju u procesima donošenja odluka koje utiču na naše poslovanje i na ekonomiju zemlje. Savjet stranih investitora biće pokretač intenzivnije saradnje bitnih faktora u društvu kako bismo došli do pozitivnih zakonskih i sistemskih rješenja“.

Savjet stranih investitora Crne Gore osnovan je 2009. godine u cilju poboljšanja investicione klime i unapređenja poslovnog ambijenta u zemlji. Članice Savjeta stranih investitora su neke od najprestižnijih međunarodnih kompanija iz različitih industrija čije poslovanje, prema procjenama, generiše gotovo 30% crnogorskog BDP-a.

Novosti