Predsjednik i glavni izvršni direktor OTP banke u posjeti Crnoj Gori

Dr Šandor Čanji, predsjednik i glavni izvršni direktor OTP banke, boravio je u jednodnevnoj posjeti Crnoj Gori u utorak, 21. juna.

Ovom prilikom, dr Šandor Čanji i Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB-a, sastali su se sa predsjednikom Vlade, dr Dritanom Abazovićem, ministrom ekonomskog razvoja i turizma, Goranom Đurovićem i guvernerom Centralne banke Crne Gore, dr Radojem Žugićem.

Na planiranim sastancima bilo je riječi o mogućnostima za jačanje podrške privredi i stanovništvu kroz atraktivne i savremene bankarske usluge i programske linije. Posebna pažnja bila je posvećena pitanjima u vezi sa daljim unapređenjem ambijenta za privlačenje stranih investicija i rješavanjima izazova koji su posljedica trenutnih geopolitičkih prilika.

Na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore ocijenjeno je da je OTP grupa pouzdan partner privrede i građana u Crnoj Gori.

„Crna Gora je kroz prisustvo CKB-a važan dio OTP grupe i prepoznato tržište u kontekstu mogućnosti za unapređenje bankarskog poslovanja. U CKB-u, kao i u čitavoj OTP grupi, sprovodimo temeljne promjene da bismo klijentima pružili najbolju uslugu. Klijenti od nas očekuju digitalne i brze servise, ali i pouzdanog partnera koji će im pomoći da odgovore na nepredviđene okolnosti, poput onih kojima smo izloženi u posljednje vrijeme“, kazao je dr Šandor Čanji.

Takođe, on je naglasio da se CKB, kao dio OTP grupe, uvijek uspješno određivala prema izazovima sa kojima se suočavala, sve vrijeme ostajući ključni partner privrede i građana u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade Crne Gore, dr Dritan Abazović, istakao je da je crnogorski bankarski sektor stabilan, te da građani imaju povjerenje u njega što rezultira vrlo visokim depozitima.

„Stabilan bankarski sektor je u najboljem interesu građana i privrede i za Vladu je vrlo bitno da je situacija u tom sektoru stabilna“, zaključio je predsjednik Vlade Crne Gore.

Novosti