CKB Univerzalni izvještaj

CKB Univerzalni izvještaj

CKB Univerzalni izvještaj

U želji da našu saradnju dodatno osnažimo i učinimo je još transparentnijom, kreirali smo CKB Univerzalni izvještaj. U skladu sa zakonom propisanim obavezama, banka će, bez nadoknade, jednom mjesečno dostavljati CKB Univerzalni izvještaj svim svojim klijentima sa pregledom svih aktivnosti i promjena koje se odnose na kredite, depozite, račune i ostale ugovorene odnose sa bankom.

U nastavku su pitanja i odgovori koji će vam pružiti više informacija u vezi sa CKB Univerzalnim izvještajem čije dostavljanje je ujedno i zakonska obaveza banke, shodno važećim zakonskim propisima.

  1. Šta je CKB Univerzalni izvještaj?
  • Univerzalni izvještaj predstavlja sveobuhvatni mjesečni pregled stanja i analitike po osnovu različitih ugovorenih poslova između klijenta i banke, a koji se prvenstveno tiču kredita i depozita.
  1. Da li sam u obavezi da dobijam CKB Univerzalni izvještaj?
  • Banka je u obavezi da, shodno važećim zakonskim propisima, informiše klijente o kreditima, depozitima, stanju i prometu računa, kao i o drugim poslovnim odnosima klijenta i banke.

  1. Na koji način mogu dobijati CKB Univerzalni izvještaj?
  • Klijenti CKB-a dobijaju Univerzalni izvještaj putem mejl adrese. U izuzetnim slučajevima, Univerzalni izvještaj može biti dostavljen poštom ili preuzet u poslovnici.
  1. Ko je sve u prilici da pogleda moj Univerzalni izvještaj?
  • Univerzalni izvještaj se sistemski kreira. Osim klijenta, banka ne omogućava uvid u Univerzalni izvještaj drugim stranama.
  1. Na koji način prijavljujem nepravilnosti koje mogu uočiti u CKB Univerzalnom izvještaju?