CKB

CKB apeluje da građani ne šalju lična dokumenta putem društvenih mreža

22.10.2018.

CKB apeluje da građani ne šalju lična dokumenta  putem društvenih mreža

Najveće kompanije u svijetu, a i Crnoj Gori, često su predmet zloupotrebe na društvenim mrežama. Obaviještavamo javnost da je u subotu veče, 20. oktobra, kreirana lažna stranica CKB-a na društvenoj mreži Facebook putem koje su se klijenti pozivali da učestvuju u tzv. “nagradnoj” igri, a potom i da šalju fotografije ličnih dokumenata i kontakt telefone. Ovakve lažne stranice, koje koriste ime i logo naše kompanije, služe da dovedu u zabludu klijente, a nažalost određeni broj građana je povjerovao u njihovu vjerodostojnost.

Informišemo sve klijente da naša banka ne organizuje ovakve ‘nagradne igre’ i apelujemo još jednom na građane da ne šalju lične podatke i dokumenta ovakvim stranicama putem društvenih mreža. CKB nikada neće tražiti lične podatke i skeniranje ličnih dokumenata putem Interneta i društvenih mreža.

Molimo klijente da ovakve lažne stranice koje vrše zloupotrebe predstavljajući se kao CKB, prijave zvaničnim tijelima Crne Gore, CIRT-u (www.cirt.me) kao i Agenciji za zaštitu ličnih podataka.